Provosert av Marte Krogh

Media valgte å intervjue Marthe Krogh ene og alene for glamourfaktoren.

Jeg må si meg svært provosert av Marte Krogh. Ikke fordi hun ytrer seg. Ikke for det hun ytrer seg om heller. Innholdet i det hun sier er for meg revnende likegyldig. Jeg bryr meg katten, for å si det rett ut.

Det jeg provoseres over er at Marte Krogh har fått oppmerksomhet ene og alene fordi hun er rik. Og for all del. Det er hennes velsignelse. At hun har stilt opp i intervjuet er helt riktig for henne. Hun ble nok svært stolt for forespørselen. Men provokasjonen ligger i hvor media er på vei.

Media valgte å intervjue Marte Krogh ene og alene for glamourfaktoren. Marte Krogh er en Hollywoodfruer. En Hollywoodfrue kjennetegnes med et høyt ytre fokus, som sminke, utseende, klær og andre høystatusymboler, og et tilsynelatende fravær av et indre liv. De er glanset som et motemagasin, og har et like interessant sjeleliv som de selsomme magasinene med sine innholdsløse artikler om mote og reklame for fuktighetskremer. Den største bragden en Hollywoodfrue har gjennomført er å ha giftet seg rik og å skamløst bruke mannens penger.

Nå er sikkert Marte Krog et sympatisk og flott menneske. Det er ikke henne jeg forsøker å kritiserer. Jeg forsøker å rette en liten kritikk mot media som begynner å miste perspektivet på hvilke rolle de har i samfunnet vårt.

Jeg sier nei til glamour i nyhetene. Dette hører hjemme på glanset papir og i glorete moteblogger. Ikke i en riksdekkende nyhetskanal.

7 kommentarer om “Provosert av Marte Krogh”

 1. Jeg forstår ikke folk som lar seg provosere av dette. Virkelig ikke. Den stakkars dama vet ikke bedre, og hun mente sikkert ikke noe vondt. Folk må føle seg truffet på en eller annen måte, et sårt punkt, og det hauses opp. Alt som hauses opp, er media opptatt av – det er vel ikke noe nytt? ;)

  1. Det som er nytt med denne saken er at Marte Krogh får oppmerksomhet fordi hun er en rik frustrert hollywoodfrue i en nyhetskanal.

   Som sagt: Det er for lite nyheter i nyhetene.

   1. Jeg forsøkte å skape Norges første ufortjente kjendis her for noen år siden, men det gikk ikke helt veien :-) Jeg var nok forut for min tid!

 2. Her syns jeg du bommer ganske kraftig. Kritiserer du media eller Marte Krogh? Hvis du skal kritisere media for å lage saker om helt uinteressante og umeritterte mennesker må du uansett bruke andre eksempler enn Marte Krogh. (Jeg er ganske sikker på at det lett lar seg gjøre!) Marte Krogh er ikke en av dem, all den tid hun er tidligere profesjonell musiker og vellykket forretningskvinne. Hun er i mine øyne absolutt reportasjeverdig. Hva mener du man skal stille av krav til mennesker som blir portrettert i et mamma-blad?
  Dersom kritikken din heller hadde rettet seg mot nettaviser, VG og klikkbasert journalistikk, hadde jeg vært enig i mye. Det vesentlige blir i stor grad fortrengt av det uvesentlige og det er synd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: