Godwins lov er landets lov

Nedtegnelser

Det fins mange og gode grunner til å advare mot samfunns- og verdensutviklingen, som i økende grad beveger seg i en polariserende retning, på mange måter ikke ulik den verden bevitnet i mellomkrigsårene. Noen av utviklingstrekkene har også mye til felles med den tyskerne opplevde, mellom den første og den andre verdenskrigen, en utvikling vi, eller i alle fall våre foreldre, næret den dypeste frykt og forakt for.

Vår generasjon derimot, blir flyvende forbannet, om noen skulle finne det opportunt å peke på at verden faktisk har sett utviklingstrekk som våre før, nærmere bestemt i Adolf Hitlers tredje rike, en påpekning man kanskje skulle tro var helt unødvendig, men som dessverre viser seg stadig mer aktuell.

Skulle man være så dumdristig å begå den, møtes man umiddelbart med motutsagnet «Og der kom Hitler-kortet, ja», som en effektiv stopper for advarsler vi simpelthen ikke ønsker å høre. Godwins lov, kalles den…

Vis opprinnelig innlegg 433 ord igjen

2 kommentarer om “Godwins lov er landets lov”

  1. Siden Godwins lov forbyr oss å diskutere emner av slaget jeg tar opp i denne bloggposten, får jeg besørge følgende tilføyelse selv:

    Godwins lov har den fordelen at den, så lenge vi etterlever den, bidrar til at vi hverken behøver å ta stilling til, eller debattere, en ubehagelig samfunnsutvikling, skulle det vise seg at en slik er i emning.

    Aldri så godt at det ikke er galt for noe!

    1. Godwins lov ser ut som et utmerket virkemiddel for å hjelpe feil mennesker til makten. Med eller uten bart.

      Takk for god bloggpost :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: