Tenketanker #33 Mennesket og evolusjonen

I denne episoden tenker Tøger Fimreite høyt om evolusjonen. Har vi virkelig et gen som gjør noen mer kriminelle, og hvordan henger dette sammen med evolusjon?

2 kommentarer om “Tenketanker #33 Mennesket og evolusjonen”

 1. He he interessante perspektiv på mennesket og evolusjon. Salatråkking er forfriskende. Sjøl hadde jeg bare greid kjedelig akademisk bits and pieces; Bateson om nebbdyret og mine tanker om arter med bare en gruppe, opplevelsen av å komme til Sør-afrika og oppdage at barneskolepeden om evolusjon, fremstilt som the messing link, bare er tull og bekreftet i senere tid, litt om Dag O. Hessen om samarbeidgenet/ sosialdarwinisme motargument og Gaiateori og menneskets evolusjon i det perspektivet.

  Tar med meg at vi må ha drittsekker blandt oss, som ikke har følelser og som kan overleve alt, og slike som; i tilfellet de to siste menneskene på jorda var en 70 år gammel gubbe og ei lita jente kan føre arten videre, for det må vi, eller… Men kan vi ikke forske mer på slike gener og ta mer konsekvensen og handle for å minimere skader på folk og samfunnet – som vi ikke har bruk for.

  1. Takk for inspill!

   Evolusjon er et enormt tema. Jeg var bare innom de tingene som jeg synes er interessant. Og da er det grunntanken, eller konseptet om du vil. Og heller ikke det klarte jeg veldig bra.

   Forresten det er jo ikke sikkert at slike drittsekk-genee finnes. Men vi vet at drittsekker finnes… Så…

   Takk for at du lyttet til rabuleringen min!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: